Toyota har blant landets mest fornøyde kunder

I årets kåring fra Norsk Kundebarometer skårer Toyota over 80 poeng, og plasserer seg for 18. året på rad blant selskapene med landets mest fornøyde kunder.

Med en score på 81,4 poeng er Toyota blant Norges ti mest likte merkevarer. Toyota har ligget helt i toppsjiktet de siste 18 årene, og hvert eneste år i kategorien med over 80 poeng. Ifølge Norsk Kundebarometer, beskrives kategorien på 80-100 poeng som «begeistrede kunder».

Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge understreker at det er forhandlerne som i hovedsak gjør at kundetilfredsheten har holdt seg stabil høy over så lang tid.

– Forhandlerne våre har arbeidet systematisk og målrettet for å skape gode minneverdige kundeopplevelser gjennom mange år. Det er de som skaper de gode kundeopplevelsene, og de fortjener heder og ære for det, sier han og fortsetter:

– I tillegg til god kundeservice, er kåringen et resultat av at våre bilmodeller er klimavennlige, trygge og driftssikre, samt møter de ulike behovene til det norske folk.

Pawlak kan avsløre at interne undersøkelser viser at én kundegruppe er den desidert mest fornøyde.

– Våre mest fornøyde kunder er eierne av elbilen bZ4X. Det var den fjerde mest solgte personbilen i fjor, og vi er glade for å se at kundene trives godt med valget, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge.

Norsk Kundebarometer 2024, som er en del av et forskningsprosjekt ved Handelshøyskolen BI. Flere tusen forbrukere har fortalt hvor fornøyde de er med bedrifter de kjøper varer og tjenester fra. Kundetilfredshet og lojalitet på en skala fra 0 til 100, der 0 er dårligst og 100 er best. Bedrifter som får mindre enn 60 kundetilfredshetspoeng, har klart misfornøyde kunder. Bedrifter som oppnår mer enn 80 kundetilfredshetspoeng, lykkes med å gjøre kundene sine begeistret.

Norsk Kundebarometer

  • Norsk Kundebarometer er et forskningsprosjekt ved Handelshøyskolen BI som hvert år måler tilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere. Kundene får muligheten til å si hva de mener om bedrifter de kjøper varer og tjenester fra.
  • Undersøkelsen er gjennomført av Barcode Intelligence og Norstat Norge i samarbeid med BI.
  • Norstat har på oppdrag fra Norsk Kundebarometer spurt mange tusen forbrukere om hvor godt fornøyd de er med bedrifter de er faste kunder hos. Undersøkelsen omfatter bedrifter som selger varer eller tjenester som betyr mye for folks privatøkonomi.

Over 80 poeng = Begeistrede kunder
75-80 poeng = Svært fornøyde kunder
70-75 poeng = Fornøyde kunder
60-70 poeng = Likegyldig/misfornøyde kunder
Under 60 poeng = Svært misfornøyde kunder

Relatert gallerierRelatert
gallerier

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkin
  • Linkin
  • Linkin